Förvirrad och trött men hemma! Jag vet inte vad alla håller på med…

Jag kom hem igår förmiddag efter att ha pratat med min kontaktperson och bestämt att jag inte skulle följa med till pappa m.fl. Fick väcka mamma och be henne skjutsa mig till bussen. Svårt eftersom jag inte vill att de ska veta om jag mår dåligt men jag sa mest att jag var för trött för att orka två dagar i rad och att jag skulle åka till pappa, farmor och farfar en annan dag i stället. När jag kom hem tyckte min kontaktperson att jag mådde så dåligt att hon ringde till sjukhuset som skickade en ambulans – som jag vägrade följa med. Jag fick stanna hemma men sedan svimmade jag någon timme senare och de ringde återigen sjukhuset. Ny ambulans som jag var tvungen att följa med. När jag kom till akuten fick jag vänta i ett rum och det klarar jag inte av så jag gick därifrån och promenerade hem. Då hade läkaren tydligen satt ett LPT på mig så polisen kom och hämtade mig. Medicinläkaren var helt konstig! Han vägde mig på en våg – med STÖVLAR, alla kläder inklusive tjock kofta och direkt efter att jag ätit och druckit en lightläsk… vägde 40,6 kg:) Han tyckte att det var bra att jag gått upp lite… hur dum i huvudet får en läkare vara?!?!?! Sedan blev det bestämt att jag skulle läggas in på psykavdelningen. Fick ligga i ett rum och vänta, efter två timmar undrade jag vad jag väntade på egentligen – transport tydligen. Efter ytterligare ett tag orkade jag inte vänta längre så jag tog mina saker och gick. Min tanke var att själv gå bort till psyk, men när jag kom dit och såg genom fönstret vilka som jobbade fick jag panik och gich hem i stället, ännu en gång… Efter tre timmar hemma hade polisen tid att komma och hämta mig och jag fick åka till psyk. Jag hann äta lite gröt hemma, annars hade det inte blivit någon mat på hela dagen plus alla promenader mellan hem och sjukhus. Det är ju bra att man blir väl omhändertagen på sjukhuset…

På psyk fick jag extra sömnmedicin insatt och somnade så småningom. Har sovit bättre än på ganska länge även om jag var uppe några gånger och pratade med nattpersonalen… På frukosten skulle jag äta yoghurt – fanns inte, jag tog fil. Och smörgås med smör och keso. De hade bara fullkornsbröd som jag inte ska äta, fick ta det ändå, smör tog jag inte och keso hade de inte så det blev en minimal del av en ostskiva… och filen slängde jag. Mellanmål glömde de först bort men sedan blev det återigen bröd utan smör med liiite ost och ingen soppa utan bara kaffe. De sitter inte med och de hjälper inte till när man ska ta maten så det blir inte så jobbigt, jag får äta i princip vad jag vill OM jag vill. Men det är bättre att äta lite och låtsas att man äter mer än man gör än att hoppa över måltiden för då kanske de ser och rapporterar att man inte äter.

Fick träffa läkaren som skulle göra bedömning av mitt LPT. Jag ville att det skulle tas bort och han var osäker på vem som sagt vad och vem som fattat vilka beslut så han ville ha kvar det för säkerhets skull… jag tyckte att han ska fatta sitt beslut efter vad han gör för bedömning i samtalet med MIG inte vad han hört på omvägar. Det är ju mitt mående han ska bedöma! Han tyckte det var bra att jag vägde över 40 kilo nu (han gick efter vad läkaren på akuten skrivit, haha), jag höll med och sa att det är bra eftersom jag vägt runt 37 hela hösten så är det ju en viktuppgång på tre kilo och då visar ju det att jag klarar att äta det jag ska hemma! Sedan ringde han till mitt boende och resultatet av alltihop blev att jag har kvar LPT men får permission och är hemma tills på måndag då jag och någon i personalen ska tillbaka och träffa läkaren och göra en bedömning av hur det har gått.

Slapp lunchen, fick ytterligare en promenad på väg hem från sjukhuset. Resten har jag ätit som jag ska, hetsat några gånger. Träffat kompis och bytt julklappar. Hatar all personal jag har i helgen men har ingen möjlighet att komma undan, jag måste ta emot dem i min lägenhet 6gånger varje dag. Och jag måste ta sömnmedicin och sova på nätterna. Om jag inte sover får jag inte låta dem märka det. Jag VÄGRAR att bli inlagd igen!!!

Jag är arg på min kontaktperson som hela tiden har sagt att jag ska visa dem hur jag mår och att det är ok att släppa lite på kontrollen, att hon kan ta det. Jo, det visade hon ju nu när jag gjorde det – då blir jag inlagd med tvångsvård. Hon sa att det bevisade hur dåligt jag mådde som släppte på kontrollen och att det motiverade att hon ringde psyk!!! Aldrig mer att jag visar något eller berättar något för den jävla personalen i det här boendet. Alla skyller dessutom ifrån sig. Ingen har någon del i att det står i mina papper att jag inte tagit emot matstöd – fast att jag gjort det. Ingen har någon del i att man ringde psyk och att de gjort bedömning efter samtal med personal i boendet. Jävligt konstigt eftersom det ändå är gjort!