Dagens siffror 37,5 kg

Jag förstår inte dagverksamheten. Jag tyckte det gick bättre i går. Tog mig igenom både frukost och mellanmål utan tårar även om jag fick kämpa som fan. Jag tycker jag följde med mer i samtalen också. De pratade mer med mig utifrån anorexin i dag än de gjorde i går även om det fortfarande var mest magen och operationen som stod i fokus. Men efter mellanmålen sa de att de inte trodde att jag skulle klara av att vara kvar där. Att jag var för trött och att jag hade för svårt att vara närvarande. Att det förmodligen är för svårt för mig att gå i dagverksamheten. Jag fick gå hem! Hade det varit på den tiden när jag orkade bry mig hade det knäckt mig men nu blir jag bara trött på allt. Vad gjorde jag för fel??? De sa ”Vi ringer efter en bil”. Aldrig i livet att jag åker taxi! De lät mig inte promenera hem men de gick till slut med på att jag skulle ta bussen. Jo, visst, skulle inte tro det. Jag gick såklart.

De hade ringt till boendet och sagt att jag skulle komma hem så jag kunde inte slingra mig ur lunch när jag kom hem som jag trott eftersom jag inte hade någon planerad tid och personal när meningen var att jag skulle ha ätit på anorexicentret:( Jag frågade om fredag, de sa att jag inte skulle komma dit då heller. Jag har alltså ingen tid där förrän utvärdering på måndag. Hur ska man kunna utvärdera dagverksamheten och matlistan efter 1,5 dag??? Undrar vad de kommer säga mer. Det blir ny planering på måndag och jag är ganska säker på att det inte kommer bli mer dagverksamhet. Jag hoppas de erbjuder någon annan form av hjälp i stället… Men de kanske redan ger upp?!

Var tvungen att handla i går. Borde ha gjort det redan i förrgår men jag klarade inte allt då. Det svåraste var bröd. Jag har inte ätit bröd på flera år. Dessutom med de nya restriktionerna pga magsäcken får jag inte äta fullkorn vilket är det enda jag kan tänka mig. Nu fick jag gå igenom hela Maxis brödsortiment. Mina krav var ; Inte fullkorn, inte vitt bröd, osötat, inte för stora skivor. Inte helt lätt kan jag meddela. Till slut hittade vi två olika som uppfyllde de mesta kriterierna. Så stod det inget näringsinnehåll på dem då får jag panik. Tog det som var minst skivor och som var lite mörkare än det andra. När vi kom hem och började skiva upp det var det nötter i. Jag får ju inte äta bitar i… men det får bli det tills det tar slut jag orkar inte gå igenom allt igen! Så var jag tvungen att köpa någon form av sås. Jag försökte få dem att skjuta på det ett tag men det gick de inte med på. Det blev tomatsås, så lite kalorier som möjligt. Och så fruktsoppa; Proviva har en bra jordgubbssoppa med bara 35 kcal/100 g det var ok. Jag var helt slut efter att ha handlat och vet inte hur vi kom hem! Sedan var det middag. Jag fixar inte alla dessa måltider!!! Jag hinner inte vila emellan ju. Jag behövde bara äta halva quornfilén och inte såsen, vet inte riktigt varför men anorexin gillade det:) Kvällsfikat behövde jag inte heller ta för att klockan var så mycket efter middagen. Det var en ok dag i går men det är mycket som händer hela tiden!

I dag är det först jobb sedan gynekologen… Det är hur mycket snö som helst och vi skulle ha cyklat till sjukhuset för att jag inte skulle behöva gå så tidigt från jobbet men i dag kommer det förmodligen ta lika lång tid att gå som att cykla. Och jag tycker nog det är smartare att gå ifall jag är helt väck efter gyn för då kan jag ta bussen hem…