Dagens siffror 36,9 kg

Ok, det är alltså INTE ok att inte gå mina promenader. Upp 4 hg:( I dag gick jag ut redan vid 6. Hade panik/ångest hela promenaden för att jag väger så mycket. Jag vill gå ner. Men den här vikten är väl den bästa. Jag pendlar mellan 36 och 37 och gränsen för inläggning satte ju läkaren till 36,5 så det kan egentligen inte bli bättre men jag är för tjock. Jag mår inte bra av att vara så här stor!

Jag vill inte till ätstörningsenheten på tisdag. Vill verkligen inte! De kommer skratta åt mig. Tro att man passar in där och så ser man ut så här! Det kommer bli hemskt! Och tänk om jag måste upp i vikt. Det GÅR INTE. Jag klarar inte det. Jag vill inte!

I dag var jag yr på promenaden men det måste berott på ångesten. Jag hyperventilerade förmodligen omedvetet… (bortförklaring?)

Vad tycker ni om att jag skriver min vikt varje dag? Jag tänker en del på det och har pratat med andra om det. Är det triggande? Jag vill inte påverka andra negativt men jag förstår att jag förmodligen gör det ändå. Bara mina tankar kanske triggar någon, jag vet att jag är jätteanorektisk just nu men jag vill skriva hur det verkligen ÄR. Inte hur jag vill att det ska vara. Dessutom påverkar vikten hela min dag. Det är vikten som bestämmer om min dag bli ok eller dålig. Jag hoppas också att jag genom att skriva allt, även om hetsätandet och ångesten kan ge en någorlunda sann bild av anorexi, inte romantisera, för den här sjukdomen är ett helvete. Jag lovar! Det kanske verkar lockande att väga 36 – 37 kg men när man inte ser själv hur man ser ut är det ganska meningslöst. Dessutom är det aldrig tillräckligt lite. Man vill alltid väga ännu mindre. Jag ser en tjock människa när jag tittar i spegeln, jag ser en tjockare människa nu, än vad jag gjorde när jag vägde 42 kilo, fast jag förstår att det är omöjligt att jag kan vara tjockare nu. Jag mår så mycket sämre nu av att se mig själv än jag gjorde då. Jag klarar snart inte av att duscha längre för då måste jag både se kroppen och känna den när jag tvålar in mig, det är så hemskt så jag tror inte det går att förstå för den som inte själv varit där.

Hetsen gör att jag inte har några pengar kvar. Jag kan aldrig längre göra roliga saker eller köpa fina kläder eller något till hemmet för ALLA pengar går till att köpa mat att hetsäta. Mina tänder är förstörda, inte bara pga att jag kräks utan för att jag äter oregelbundet och mycket socker när jag hetsar. Jag får panik av att tänka på det så när tankarna kommer går jag direkt ut i köket och fixar hets-mat, för när jag hetsar finns inga tankar alls och oron försvinner tillbaka långt in i huvudet där jag slipper se dem just nu. Där stannar de några timmar innan det är dags igen. De kommer inte försvinna förrän jag tar tag i det, men jag orkar inte.

Tankarna på julbordet nästa vecka hamnar i samma mörka vrå långt in i hjärnans skrymslen. Jag vågar inte låta dem komma fram för jag litar inte på mig själv att jag klarar att hantera dem. Jag är rädd att jag ska göra som jag alltid gjort – må så dåligt att jag blir inlagd på tvång och får ett giltigt skäl att inte åka. Men jag intalar mig att jag kommit längre nu att jag kommer att klara av det bara jag inte tänker på det förrän det är dags. Om jag förtränger det tills det är för sent att sabba det…

Är det så här livet ska vara???

I går var jag hemma hos min handledare. Det var jättetrevligt och roliga människor att umgås och lätt att prata men det finns något mörkt i utkanten hela tiden. Något som gör mig forcerad för att inte falla. Något som gör att jag inte vågar slappna av förrän jag är hemma med möjlighet att hetsa igen. Jag har tänkt mycket på det i dag. Vad tänker de andra som var med i går om mig. Vad tänker de om att jag åkte hem redan vid åtta fast jag hade alternativet att åka med någon annan senare. Jag orkade inte stanna kvar, jag var helt slut av att inte tillåta mörkret övermanna mig. Av att låtsas vara ”människa”. Av att vara spänd som en fiolsträng i tre timmar. Av att planera vad jag skulle hetsäta när jag kommit hem. Samtidigt som jag skrattade och pratade var tankarna på hetsätningen som skulle komma på kvällen. När jag stod ute med de andra när de rökte var mina tankar självhat för att jag inte gått mina promanader som jag skulle. När vi kollade huset som de höll på att renovera var jag arg på mig själv för att jag inte klarar ett normalt boende. När de pratade om fester tänkte jag på tvångsvård. Hela mitt liv är teater och lögn. Jag avskyr mig själv varje vaken minut. Varför tillåter jag mig att fortsätta leva???