Jag har precis tittat på ”Fråga doktorn” på Svt play. Sofia Åkerman var gäst och hon är så bra på att uttrycka sig. Mest handlar det om självskadebeteende i allmänhet men ätstörningar ligger inom de ramarna hon pratar om. Kan rekommenderas om du har en stund över.

Dagens vikt är som i går 37,7 kg men jag är förvirrad för jag köpte en ny våg i dag och den visar inte samma vikt… inte ovanligt egentligen men jag blir som sagt förvirrad nu vet jag inte vad jag ska gå efter. Gamla eller nya vågen??? Borde ta den som väger mest för säkerhets skull så jag inte går omkring och tror att jag väger mindre än jag gör och börjar slappna av. Den nya vågen mäter även fett, vätska och muskelmassa. Litar inte helt på att det stämmer till 100% men man får ju iaf en riktlinje att gå efter. Enligt vågen har jag väldigt lite fett 6 %, man ska enligt böckerna ha 20 % för att kunna menstruera (vilket bevisligen inte stämmer eftersom jag gör det ibland fortfarande!). Min muskelmassa låg strax över normalvärdena??? Hur går det ihop, jag tycker inte jag har några muskler alls. Och så har jag som jag misstänkte ganska hög procent vatten även om det ligger inom normalvärdet. Det beror förmodligen på kräkningarna.

Promenaden i dag gick bra men hade så mycket tankar som snurrade i huvudet att jag inte klarade av att lyssna på talboken som jag brukar, det fick bli musik i stället men jag har ingen aning om vad det var för musik för jag var så ofokuserad. I dag är det planeringsdag för personalen vilket innebär att det är personal från poolen här hela dagen. Det är inga nya men de är inte här så ofta. Jag bad att få slippa stöd i dag för det är jobbigt med nya människor men det fick jag såklart inte:( Har varit och handlat hetsmat, tycker jag var värd något extra i dag… hur jag nu kan tycka det… så det blev dyrt! Det går inte hålla på så här. Sen jag fick pengar har jag gjort av med alldeles för mycket det kommer inte gå ihop när månaden är slut!

Det var roligt på jobbet i går. Fick börja lära mig en av maskinerna och jag kände mig inte lika dum som jag brukar, jag fattade faktiskt och kunde ta in informationen ganska bra. Lite stolt:) Det mesta styrs från en dator och det var många moment men egentligen inte så svårt. Annars var det mest rutinjobb. På kvällen gick jag med en ganska ny personal, en ung kille och han frågade massor om anorexi. Det var ok. Det är bättre att de frågar och försöker lära sig något än drar felaktiga slutsatser. Jag är ju expert på området dessutom;)

I morgon är det jobb på förmiddagen. Sedan ska jag åka till mamma. Min syster fyller år i helgen och de ska ha kalas!!! Vill inte!!! Ska sova över, det kommer bli mycket mer mat än vad som är ok. Jag försöker att inte tänka på det samtidigt som jag försöker förbereda mig på hur jag ska agera och vad som skulle vara ok för mig men det är svårt när jag inte vet vad det blir för mat…