37,5 kg även i dag…

Jag har inget direkt nytt att rapportera. Promenaden var tuff i dag. Maten är som vanligt. Ok personal. Ont i kroppen. Inget annat att göra än att hetsäta i dag. Jag skulle kunna hitta på någonting men jag har ingen energi och tycker det är ganska skönt att bara vara hemma en hel dag till. I morgon är det jobb. Det är roligt men jag gillar inte att jag måste gå upp vid fem för att hinna gå.

På Maxi den här veckan har de en våg som mäter vikt (såklart), fettprocent, vattenprocent, muskelmassa, för 299:- Jag vill ha!!! Det är inte dyrt men jag är fattig. Det gäller att prioritera. Hetsmat i två dagar eller våg. Jag har tänkt på att köpa en sån våg ganska länge men de har varit så dyra och jag vet inte om det skulle vara bra. Anorexin säger såklart att jag MÅSTE ha en sån våg. Det finns inget alternativ. Men egentligen skulle det räcka med att väga sig en gång på en sån våg för att få lite koll det är ju inget man behöver varje dag som den vanliga vågen, eller? Fettprocenten borde inte ändra sig så mycket och vattenprocent spelaregentligen inte så stor roll, fast kanske när man hetsar så mycket som jag gör kan det kanske vara bra att veta om kroppen samlar på sig vatten… jag måste nog köpa en sån i alla fall. Har ni såna vågar???

I dag på promenaden vid ett trafikljus var det naturligtvis rött ljus och i vanliga fall är jag hur rastlös som helst men i dag var det som att jag inte orkade trampa runt jag kände mig som en betongklump som bara stod helt fastväxt i marken.En hemsk känsla! Och sen när jag skulle börja gå igen tog det hur lång tid som helst innan kroppen orkade röra sig som vanligt. Jag förstår inte varför det känns som att kroppen är svagare nu när jag står stilla i ivikt och inte ens går särskilt mycket. Förmodligen är det bara tillfälligt så jag börjar fungera som vanligt snart igen. Hoppas det.

Nu när jag har vila ensam (förut satt det en personal under tiden i min lägenhet för att jag verkligen skulle vila) så är det mycket lättare att faktiskt slappna av. Jag kan inte bara ligga men om jag läser så fungerar det och jag känner inte samma stress att jag måste upp och hetsa. Men jag kan inte bara ligga och läsa jag måste tugga frenetiskt på ett tuggummi (eller två) samtidigt för att kunna koncentrera mig. Så har det varit länge vet inte varför. I perioder har det gått åt mycket tuggummi, särsklit när jag varit inlagd och inte kunnat hetsa så mycket då har jag ersatt det med tuggummi och en bok. Inget bra sätt men det fungerar. Sedan måste jag iofs upp och spotta ut saliven med jämna mellanrum för att inte få i mig alla kalorierna som finns i tuggummit. Normalt?!

Något annat jag tänkt en del på ibland är sexualitet kontra anorexi. Jag har aldrig haft sexuell lust. Jag vet inte vad det beror på. Ett alternativ som jag mer och mer lutar åt är att jag helt enkelt är asexuell. Det är inte jättevanligt men det finns och det räknas som en sexuell läggning. Ett annat alternativ är att anorexin orsakat det. Det står ofta i faktaböcker om anorexi att det är vanligt att man inte vill ha sex och närhet när man har anorexi. Jag är inte intresserad av någon form av beröring och pojkvän/flickvän är inte och har aldrig varit intressant. Men eftersom det alltid varit så även när jag varit uppe på normalvikt så tror jag inte att det beror på anorexin. Ett tredje alternativ är någon form av psykisk störning. Visst jag har självdestruktivitet och personlighetsstörning (förutom anorexin) enligt journalen. Och kanske har jag någon emotionell störning. Men jag tror inte på det heller. Jag har aldrig på riktigt varit kär i någon. Det har varit en börda att bära många gånger och jag har låtsats och ljugit om det men nu börjar jag acceptera det. Det är inte värre än att vara homosexuell. Kanske till och med lättare? Hur känner ni när det gäller sexualitet? Tar gärna emot tankar och funderingar för jag hittar inget forum på nätet där diskussionen finns. Kommentar någon?