Hemma igen… fattar inte riktigt vad det var som hände… men är glad såklart:)

Dagens siffror 37,9 kg

Jag gick upp till psykmottagningen på morgonen i tisdags, struntade i frukost eftersom det kändes ganska meningslöst att äta… Fick träffa läkaren ganska fort för en gångs skull. Hon sa att personalen sagt att jag äter mindre nu och att jag äter mindre och mindre för varje dag. Det var INTE sant, jag har ökat matlistan och följer den! Sen hade de också sagt att jag har ökad ångest. Det stämde inte heller, de senaste dagarna hade det varit lite bättre med ångesten. Hon frågade om hon skulle sätta LPT men jag ville hellre vara där frivilligt och hon gick med på det, tack och lov! Sen fick jag sitta och vänta på att det skulle bli plats på avdelningen från klockan 8.30 – 16.00!!! 7,5 timmar!!! Fick kaffe men blev inte ens erbjuden mat, lite märkligt tycker jag. Inte för att jag hade ätit men de borde väl ha frågat iaf?! När jag kom upp på avdelningen fick jag dela rum, med en bulimiker:) Hon var ok men jag orkade inte prata så mycket med henne, jag var nog mest tyst och deprimerad hela tiden jag var där. Satt och stirrade på TV´n eller läste. Vid middagen, 17.00 kunde de inte fixa någon mat eftersom jag är vegetarian… hallå, de visste att jag skulle komma så hur svårt hade det varit att se till att beställa det?!? Fick fil i stället, åt ca 1,5 dl och 0,5 dl flingor. Försökte kräkas efteråt men det gick inte så bra. Gjorde inte så mycket eftersom det var det första jag ätit på hela dagen… och det blev det sista också. Drack bara kaffe på kvällen.

Ringde till boendet för att fråga varför de ljugit för läkaren. Varför de sagt att jag ätit mindre och hade mer ångest när det inte var så. Hon blev helt frågande och sa att det inte stämde. Hon skulle kolla upp det. De tog mig på allvar iaf. Det kom fram till slut att de inte alls hade sagt så. Att de hade sagt precis vad jag ökat på listan och att ångesten minskat något… alla var frågande till hur det kunde bli så. Det verkar som att läkaren som inte förstår svenska så bra hade pratat med en personal på boendet som inte helle förstår svenska jättebra, de hade missuppfattat varandra!!! Det borde inte få gå till så, pga det blev jag inlåst och hotad med LPT! Borde väl anmäla till hälso och sjukvårdsstyrelsen eller något men vem orkar?!!!

Sov ok trots hård säng och ont i kroppen. Sen i går fick jag träffa ny läkare och han sa att han inte kunde hålla mig kvar om jag inte ville – så jag skrev ut mig. Blev erbjuden lunch innan jag åkte eftersom de äntligen lyckats beställa laktoveg men jag ville inte. Åt ingen frukost heller, bara kaffe. De sa att de hade fått en matlista som dietisten hade gjort som jag kunde följa… den matlistan var flera år gammal! De frågade vad jag ville ha hjälp med på avdelningen om jag ville ha matstöd, jag ville inte ha hjälp med någontning, jag ville ju inte ens vara där!! Läkaren hade ökat antidepressiv när jag blev inlagd men jag sa att jag vägrade ta den så den sattes ut när jag blev utskriven.

Cyklade hem och var hemma vid halv ett i går. Sur som ättika för att de gjort så fel. Personalen var jätteledsna hur det kunde ha blivit så och de ska ta upp det på ett möte för det är sånt som inte får hända. Tog inte emot lunchstöd, hetsade en stund i stället sen satte jag mig ute. Tog emot stöd vid middagen så det jag åt i går på hela dagen var ½ dl keso, 1 potatis, ½ tomat.

Inläggningen gjorde att jag gått ner lite i vikt igen så det blev inte enbart dåligt och jag blir påmind om hur hemskt det är där uppe och kommer försöka se till att inte komma dit igen. Det innebär inte att jag inte kommer försöka gå ner mer i vikt men jag kommer ljuga och smussla mer än tidigare för att de inte ska lägga sig i.

I dag har jag gått en timme och det var bara jättejobbigt fick tvinga benen att röra sig. Hade inte gått på två dagar. Vet inte om det berodde på det eller på att jag är slut i kroppen efter att inte ha ätit nästan någonting. Ska äta frukost om en stund med personal. Ska följa matlistan och se vad som händer med viktin i morgon om jag går upp får jag försöka minska på något utan att det märks…

Måste till banken så det tänker jag ägna förmiddagen åt och handla knäckebröd till hets.

Tack för kommentarer de senaste dagarna det värmer!