Oj, oj, tufft läkarbesök i dag. Hon är hård. Försöker få mig att reagera tror jag. Bli arg och motiverad till att förändra. Hon har rätt. Jag har haft anorexi i 19(!) år nu. Jag kan alla de här turerna. Och ärligt, hur bra mår jag?! Hon tjatar hela tiden om att jag måste fatta beslut som är bra för mig i längden. Och jag vet ju det men det är så jävla svårt och jag får så mycket ångest. Först får jag ångest varje gång jag ska äta. Sen blir det lite lättare fram tills viktuppgången börjar synas på kläderna. Då får jag alltid panik och ger upp. Slutar äta och motionera ännu mer än tidigare. Hon säger att det finns de som vill hjälpa mig om jag bara låter dem. Hon säger också att jag kan välja att leva mitt liv så här men det är NU jag måste fatta beslutet. Jag får hjälp med inläggning om jag vill så maten kommer på bricka. Men jag vill inte det, det går aldrig bra. Vill själv kunna välja VAD jag ska äta och laga maten själv så jag har koll på vad det är i. Inte jättefriskt, jag vet men måste börja någon stans. Åt fiskgryta när jag kom hem, det var ok men gråter mig igenom hela måltiden. Mellanmål gick inte alls. Nu i kväll tänkte jag äta nyupptagna rödbetor med salt och minikeso, det borde gå bra. Ska ut och gå med p efter maten så behöver jag inte tänka så mycket. Försöka prata om annat.

Rädd för att misslyckas änu en gång. Men ännu mer rädd att de ska ge upp mig. Att alla ska sluta bry sig och försvinna bara för att det är meningeslöst att försöka hjälpa någon som inte vill ha hjälp. Som inte tar emot den hjälp som erbjuds som bara kör sitt eget race. Som strular tills inläggning, äter upp sig, går hem, går ner igen, ny inläggning osv

Kroppen tar stryk också. Jag har låg bentäthet, och jag är inte ens 30 år! Jag har värk i kroppen och panikångest som jag är övertygad om att den kommer av ätstörningen. Jag har ingen styrka. Kondition, visst, men jag orkar inte lyfta tungt och jag vill paddla kajak men kroppen orkar inte. Vet inte hur mycket som går att få tillbaka om jag blir frisk numen jag vet att det kommer att bli sämre om jag fortsätter ligga på den här vikten ytterligare några år. Äter järntabletter. Efter varje års-kontroll får jag börja med järnigen, antingen tabletter eller injektioner. Hur kul är det? Särskilt injektionerna är vidriga.

Jag bara skriver för att skjuta upp middagen. Ska gå nu. Livrädd!